Ако бих вам рекао име Брајан Патрик Керол то име вам не би много значило. А ако бих вам рекао Бакетхед, вероватно вам исто не би значило. Укратко, он је амерички гитариста који је врло посвећен свом свирању, има широку листу жанрова које свира и има један од најимпресивнијих рекорда у историји музике. Хајде мало боље да погледамо.

Бакетхед је почео да свира 1987. године. Свирао је по клубовима у почетцима. Након 5 година избацује свој дебитантски албум ,,Bucketheadland“. Након тога се жестоко посветио иновацијама и експериментима у својој музици. Постао је познат због своје анонимности. Носи маску познатог лика из хорор филма ,,Ноћ вештица“ Мајкла Мајерса и кофу из ресторана КФЦ на глави. Неки од жанрова које он свира су: тешки рок, класичан рок, хеви метал, прогресиван метал, хардкор треш метал, амбијент, фанк, блуз, џез, џипси џез, блуграс и кантри. Током деведесетих је свирао на разним концертима и фестивалима. Затим се почетком 21. века придружио ,,Guns ‘N’ Roses“ као соло гитариста. Напушта их почетком 2004. године.

Након напуштања бенда Бакетхед се посветио концертима. Свирао је скоро сваке ноћи. Његов менаџер је рекао да је од 30 дана у месецу, 26 дана свирао. Почетком 2011. године престаје са концертима и фокусира се на свој огроман пројекат који је назвао ,,Пајк“, који траје и до дан данас. Пројекат ,,Пајк“ је пројекат у којем је циљ да се направи што је више албума могуће. А Бакетхед је засигурно успео.

У току писања овог чланка Бакетхед је избацио УКУПНО 314 СОЛО СТУДИЈСКИХ АЛБУМА. Још на тај број треба да се дода и један деветочасовни албум, један EP, један албум с наступа, 10 синглова, 6 демо албума, 4 соло DVD-а, 2 DVD-a са ,,Корнбагзима“, 5 спотова, и 3 неизбачена албума. Стварно невероватно. И да вам покажем колико само Бакетхед одскаче од остатка конкуренције, други на листи са највише албума је Френк Запа са ,,само“ 102 албума. А ево неких занимљивих чињеница о његовој дискографији.

2015. година је година када је Бакетхед избацио невероватних 117 албума. То је више за годину дана него што је другопласирани Френк Запа избацио за 38 година каријере. Те исте године, је и оборио рекорд за највише албума избачених у 30 дана. 30 албума за 30 дана. Ако ћемо прецизније 33 албума за 33 дана. У октобру 2015. је започео са серијом албума који су имали наслове ,,30 дана до Ноћи вештица“, ,,29 дана до Ноћи вештица“ и све тако до 31. октобра на који пада Ноћ вештица. На тај дан је избацио албум ,,Срећна Ноћ вештица“. А затим, дан после, 1. новембра, избацио албум ,,365 дана до Ноћи вештица“.

Иако преферирам квалитет изнад квантитета, задивио сам се кад сам сазнао да Бакетхед поседује оба. Иако избацује албуме невероватно брзо, ти албуми не губе претерано на квалитету, и имате осећај као да свира поред вас, јер се у већину албума не улаже много у продукцију. Ако тражите неког мајстора гитаре, послушајте Бакетхеда. Има за сваког по нешто, редовно ћете добијати његов нови рад, и сваки пут ћете чути нешто ново.