Сваке школске године, организација Достигнућа младих реализује четири регионална, једно национално, као и међународно такмичење за средњошколце Западног Балкана, под називом Пословни изазов.

Ове године су на Пословном изазову нашу школу представљали Александар Влашић (II3) – који се такмичио први пут, Милош Родић  (III1) и Синиша Јуришин (III1) – којима је ово треће учешће на  овом такмичењу. На такмичењу је било 130 ученика из школа широм Војводине.

Ове године се нико од наших ученика није пласирао у даљи ранг такмичења, али су сви понели лепе утиске, стекли нова искуства и нове другаре.

О такмичењу

Пословни изазов је одлична припрема за ученике који желе да се окушају у предузетништву. Представља увод у програм Ученичка компанија и пружа ученицима прилику да развију самопоуздање, способност креативног размишљања и тимског рада, као и да овладају комуникацијским и презентацијским вештинама.

На почетку такмичења, тимови састављени од пет ученика из различитих школа, осмишљавали су  решење за проблем који је постављен пред њих. Овога пута то је била безбедност у саобраћају. Уз помоћ пословних  волонтера ученички тимови су креирали бизнис планове које су на крају дана презентовали члановима жирија и публици. Најбољи су добили награде и пласирали се на следећи ниво такмичења.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Организација Достигнућа младих, осим Пословног изазова, има и друге програме неговања и развијања предузетништва у средњим школама у које ће се током године укључити и наши ученици. То су:

  • Ученичке компаније
  • Титан (дигитално предузетништво)
  • Социјално предузетништво
  • Бизнис етика (или етичка дилема)

Виолета Дамјановић, педагог и ментор такмичарима