Милош Ковачевић је ученик IV разреда Техничке школе ,,9.мај”, смер техничар за компјутерско управљање. Истиче да обожава машинство и сматра да је уписао праву школу у складу са својим склоностима. У оваквом типу школе је имао могућности да искаже и даље развија свој таленат и задовољи истраживачки дух. Цртање техничких цртежа,моделирање и писање програма за CNC машине га је одувек јако занимало и највише интересовало.Решавање задатака из поменутих области увек доживљава као изазов и не обесхрабри се ако некад има потешкоћа у њиховом решавању.

Планира разне пројекте које ће, како сам истиче покушати да претвори у стварност колико му то финансијске могућности буду дозвољавале.

Учествовао је 2018. и 2019.године на међународном сајму иновација под називом ,,Инвентум” у Илоку и оба пута постигао запажене резултате. Прошле године је на сајму представио свој изум,индуктор за топљење метала који је способан да за само неколико секунди отопи метал. За овај рад освојио је друго место. Ове године је успео ,како каже, да са папира претвори у дело антене које спроводе разне фреквенције, лековите. Приликом проласка кроз људски организам ове фреквенције успевају да направе равнотежу у човековом телу која може бити заслужна за смиреност и тако утиче на целокупно стање организма. И за овај рад је освојио друго место.

Милош истиче да је наишао на велико разумевање и подршку од стране својих професора машинске групе предмета. У првом реду то је професор Александар Зеленовић који га увек подстиче за нове подухвате у жељи да се развија као креативна личност. Волео би да настави школовање на Факултету техничких наука, скромно каже и ако ту не буде ишло све својим током, свакако жели да ради у струци.

Имао је прилике да путује у Америку код рођака. Провео је тамо месец дана. Упркос одушевљењу многим стварима,није сигуран да ли би могао да живи тамо, јер то је превише ,,брз живот“ за овог скромног момка који је, како сам истиче навикао да све ради полако,темељно и предано. Не воли да нешто остави недовршено,важно је да уради до краја,не поставља себи временска ограничења некаквим роковима.

Милош је одличан ђак, веома тих, ненаметљив. У слободно време свира гитару,воли да чита и да црта.Рад на својим пројектима за чију израду користи разне технологије доживљава као игру којој нема краја. Сматра да је веома важно уписати школу по сопственојој жељи и уживати у свом позиву касније.
Има интересантно размишљање. Каже да је за њега живот као оловка која се како време пролази скраћује и зато том оловком треба што више написати и оставити некакав траг. Желимо му много успеха пре свега у новим пројектима.

На следећим фотографијама је само делић Милошевих радова.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Радмила Ристић