18. маја ове године, наша школа је била један од на међународном такмичењу из страних језика у организацији Немачко-аустријског културно-едукативног центра Willkomen. Из наше школе такмичили су се ученици l, ll и lll разреда, а своје представнике код нас имали су и Гимназија 20.октобар, Основна школа ,,Алекса Шантић“ из Гајдобре, те Медицинска школа из Новог Сада.

Ученици наше школе показали су завидно знање и постигли изванредне резултате, а ученик тада ll1 разреда, Давид Шимуновић, је у конкуренцији од 122 ученика освојио прво место и путовање у Беч.

Давид је са својим ментором,професорком Татјаном Божовић, претходни викенд провео на предивном (мада мало напорном) путовању забавно-едукативног карактера, уз све пропратне садржаје које тако кратак боравак може да пружи: пре свега, дружење са осталим победницима такмичења и њиховим менторима, туристички обилазак града и посете знаменитостима, између осталог Природњачком музеју, летњој краљевској резиденцији Шенбрун и забавном парку Пратер. У нова искуства неки су убројали и прву вожњу метроом, као и сусрет са тротинетимма на изнајмљивање.

Давид и његова професорка вратили су се из Беча пуни утисака и са жељом да поново учествују у овом такмичењу. Ко зна, можда поново неко од наших ученика освоји прво место и наградно путовање.

Погледајте галерију слика са овог путовања.

Татјана Божовић