Иницијативом Планинарског Савеза Србије, 14. септембра, организована је масовна планинарска акција Дан Пешачења 2019. под слоганом Србија Хода! Међу учесницима, нашли су се и професори и ученици наше школе,  у склопу планинарске секције.

L1240358

У суботу, у 9.30 ујутру, састали смо се на платоу код Ерсте банке, где је било место окупљања свих учесника. Током чекања почетка шетње, председник Планинарског друштва „Равничар“ упознао нас је са планом и програмом. Након тога, тачно у 10, кренули смо ка Багремари.

L1240349.JPG

Шетња нас је водила до излаза из Бачке Паланке, где смо скренули десно ка одмаралишту Црвеног Крста, у Багремари. Тамо су нас дочекали остали чланови удружења са храном, слаткишима и освежењима које смо заслужили. 🙂

Остатак дружења провели смо у разним играма са децом, која су обожавала наше друштво, а и ми њихово. Када су се сви разишли, неколицина нас је остала у одмаралишту, где смо уз роштиљ, дружење и шалу провели остатак дана у природи.

Многи од нас су први пут посетили ово одмаралиште, и нисмо ни знали да постоји овако опуштајуће место, само пар километара од наших кућа. Што је најважније, утисци су позитивни, и једва чекамо догађаје сличне овом.

20190914_145723