На међународном такмичењу из страних језика Willkommen 2019,  Немачко – аустријског културно-едукативног центра Willkommen, одржаног 18. маја широм региона, наш ученик, Давид Шимуновић, је у категорији Енглески језик за ученике другог разреда средње школе освојио прво место (39 бодова од максималних 40 бодова на тесту и 7 бодова из есеја), док је ученик Иван Доленац освојио друго место (39 бодова на тесту и 6 бодова из есеја). Одлично знање енглеског језика показао је и Адриан Вукојевић, који је са освојених 38 бодова, пети на листи од укупно 121 пријављеног такмичара из Србије.

Награда за прво место је, осим дипломе и медаље, путовање у Беч на које ће Давид ићи заједно са својом менторком, Татјаном Божовић. Награда за друго место је, такође уз диплому и медаљу, двојезични речник енглеског језика.

На овом престижном такмичењу учествовали су ученици из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Мађарске и Румуније.

Из наше школе, која је била један од домаћина овог такмичења у Србији, учествовао је 21 ученик: 4 ученика првог разреда, 12 ученика другог разреда и 5 ученика трећег разреда. Разлика у бодовима била је мала и буквално су нијансе одлучивале о пласману. Погледајте ранг листе:

Честитамо награђеним ученицима, али и свим нашим ученицима који су учествовали у овом такмичењу! Такође честитамо и менторкама, Татјани Божовић и Мирјани Вранеш, које су припремале ученике за такмичење.