Од 9. до 12. маја 2019. године екипа просветних радника Синдиката просветних радника Бачке Паланке представљала је наш град на традиционалним спортским играма Унијади. Екипу су чинила 23 члана, од којих је 12 такмичара било из Техничке школе ,,9. мај”.

Били смо активни на спортским теренима: одбојкашким, кошаркашким, фудбалским и пливачким. Играо се успешно бадминтон, бацао пикадо, а они који се нису такмичили у телесним дисциплинама учествовали су у песничењу (читање поезије).

Наш капитен поносно је примио пехар за освојено друго место у кошарци, а колега Саша Милаковић је освојио треће место у бадминтону.

Достојно смо представљали своју општину, наметнули се трудом појединаца који су учествовали у готово свим активностима. Због организације такмичења у две сале које су биле удаљене нисмо физички успели да учествујемо у надвлачењу конопца у коме смо традиционални победници, а били смо спремили и женску екипу по први пут.

Осим спортских борилишта, нисмо се дали ни на плесном подијуму. Дружили смо се са свим учесницима, а имали смо и госте представнике синдиката Турске.

Заиста смо уживали у међусобном дружењу, навијању, у лепотама Врњачке Бање, а Хотел ,,Фонтана” је употпунио комплетан утисак.

Највећи ривали у кошарци и одбојци су се фотографисали са нама и нудили нам се да следеће године играју за нашу екипу. Умало да заборавим, многи такмичари су приметили да ове године није био са нама колега Владо Звијер. Поздрављали су га и подсећали се чувене дружине Зеленовић и Звијер ( Лепотица и Звер).

У повратку посетили смо планину Гоч и дисали свеж ваздух на 850 метара надморске висине, а једна група посетила је средњовековни манастир Жичу, место крунисања српских краљева.

Погледајте галерију фотографија са овогодишње Унијаде.