21. априла одржана је двадесет и трећа по реду акција пешачења у природи, под називом  „Јегричка – Стазама Бранка Срнића“. Овој акцији прикључили смо се на позив Планинарско-спортског друштва „Равничар“ из Бачке Паланке. Акција је подразумевала шетњу  дуж петнаест километара дугог тога реке Јегричке.

Учесници: наставници: Силвана Јосић,  Јовица Тркљуља, те психолог школе Слободан Мићић, као и ученици:  Вељко Лукић, Никола Пуђа, Немања Ђекић, Никола Белсаћ и Никола Огњановић.

На позив ПСД (планинарског спортског друштва) „Равничар“ из Бачке Паланке, ради промоције планинарског спорта код младих учествовали смо у акцији, а то је била шетња од 15км дуж реке Јегричке. Од наставничког особља су се одазвали професори Силвана Јосић и Јовица Тркљуља, те психолог школе Слобоан Мићић, док су то од ученика били: Вељко Лукић, Никола Пуђа, Немања Ђекић, Никола Белсаћ и Никола Огњановић.

То јутро сам устао са мишљу да „пут од хиљаду миља почиње једним кораком”. Та кинеска народна изрека је била лајт мотив овог недељног дана. Пут до самог резрвата природе трајао је око два и по сата, али прошао брзо јер су учесници били нестрпљиви да виде изазов који је пред њима.

Када смо дошли на локалитет, понуђено нам је, као и свим осталим планинарским удружењима (а било их је 26) освежење у виду чаја и колача. Затим смо чули како стоје ствари. Постоје две стазе: једна од 3,5km и друга дугачка 7km. Пошто смо хтели да искусимо праву драж овог пута, једногласно смо одабрали дужу стазу. Она је посебна због тога што прати ток реке Јегричке. Река која је позната као “пупчана врпца Бачког округа”,  заиста је нешто посебно. Пратећи њен ток могли смо уочити бројне примерке типичне војвођанске флоре и фауне, (шарани, штуке, бели локвањи, тисе, врбе и др.) као и равнице које се пружају у недоглед.

За најмлађе учеснике биле су организоване бројне игре које поспешују моторику и оријентацију учесника у простору.

Сама манифестација је била завршена ручком у облику ловачког пасуља. После ручка је уследио и музички програм. Време је било на нашој страни, било је сунчано, па су сви учесници уживали максимално у овом дану.

Слободан Мићић, психолог школе.