Кроз бесплатну информатичку обуку помогли смо и подржали 20 породица наше општине.

Техничка школа „9. мај“ је у периоду август – децембар 2018. године спровела пилот-пројекат бесплатне информатичке обуке за незапослена лица и лица слабијег материјалног стања са евиденције Националне службе за запошљавање.

Укупно 20 лица је прошло обуку по међународно признатом ECDL програму и стекло вредан сертификат, који представља значајну предност приликом конкурисања на радна места на свим пословима који подразумевају рад на рачунару, што не мора бити искључиво из сектора информационих технологија.

Обука обухвата четири основна ECDL модула, путем којих су полазници стекли следећа  знања и вештине: употреба и подешавање оперативног система из фамилије Windows, рад на интернету, употреба и подешавање Internet Explorer-а и рад са Outlook Express mail клијентом. Полазници су се обучили за креирање докумената помоћу софтверских алата из пакета Microsoft Office: Word и Excel.

Интензивну обуку полазника, припрему за полагање и спровођење 4 основна ECDL испита, путем званичне on-line платформе за тестирање, реализовао је стручни тим школе у саставу: професори и овлашћени ECDL испитивачи Славуј Милић и Душко Којић, као и школски педагог Виолета Дамјановић.

Покровитељ свих активности на овом пројекту је Карлсберг Дунђерски Фондација, док су партнери: Национална служба за запошљавање и  ЈИСА – Јединствени информатички савез Србије.

Завршни сусрет, подела сертификата и скромних поклона за полазнике реализован је 22. децембра 2018. године у нашој школи, а део атмосфере можете погледати у репортажи коју је објавила телевизија K25.

 

Advertisements