Поводом обележавања Светске недеље програмирања од 3. 12 до 9. 12. 2018. године, у оквиру које је и акција „Сат програмирања“, ученици наше школе  су одржали радионицу – учионицу  под назовом Учимо програмирање уз Алису и Бумија ученицима II2 одељења ОШ „Свети Сава“ из Бачке Паланке.

Сат програмирања је глобална кампања коју организује непрофитна организација Code.org, која има за циљ да приближи појам програмирања и покаже како свако без обзира на годинe или пол може да научи основе програмирања. Акцију подржавају највеће светске компаније као што су Гугл, Фејсбук, Амазон, Мајкрософт и друге.

Аутор радионице – учионице је Светлана Ерцег, а реализатори су ученици другог и четвртог разреда одељења смера информационе технологије.  Нина Благојевић је била робот Алиса, а робот Буми је био Никола Лалић.  Водитељи – учитељи били су Александар Симикић и Милош Медић. Техничку подршку је пружио Милош Родић, а захваљујући Адриану Вукојевићу, имамо прелепе фотографије и видео записе са овог занимљивог часа.

Час је пропратила и екипа РТВ-а. Целу вест можете прочитти на њиховом сајту, а у наставку погледајте видео који су снимили, као и фотографије чији је аутор Адриан Вукојевић.

Утисци не могу да се опишу. Другарчићи су рекли да им је то био најлепши час.

Светлана Ерцег

Погледајте галерију слика.

 

Advertisements