Дванаести међународни сајам иновација, господарства и техничког стваралаштва младих, Инвентум, одржао се у спортској дворани Средње школе Илок, у Републици Хрватској у периоду од 26. до 28. октобра 2018.

Ученици наше школе су 27. октобра на Инвентуму представљали електроиндукционо загревање метала и „Соларни кофер“. Помоћу одбачених елемената, направљено је електроиндукционо коло за загревање метала, које се користи за топљење и жарење метала. Гледаоци су били одушевљени брзином загревања метала, и за то је освојена сребрна медаља. Соларни кофер смо добили од Тренинг Центра из Новог Сада, и помоћу њега смо гледаоцима демонстрирали вежбе са соларним панелима. Соларни кофер се користи у настави, и помоћу њега ученици могу да одраде више вежби, које су уједно занимљиве и поучне. За соларни кофер освојена је бронзана медаља. Поред излагања, наши ученици су обишли сајам и едуковали се о осталим иновацијама.

Новости о нашем успеху стигле су и до Радио Телевизије Војводине, која је дошла у нашу школу како би нас интервјуисала. Видео можете погледати овде :

 

Такође, и неке од слика са сајма можете погледати овде :

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements