Средином марта, на  Рачунарском факултету у Београду, одржано је такмичење RAF Challenge 2018. На такмичење се пријавила 31 школа, са укупно 120 радова, али су само они најбољи позвани у финале, где су представљали своје радове.

Ове школске године наша школа је имала тројицу финалиста. То су били:

  • Михајло Матковић IV1, финалиста у I категорији (презентације/анимације), ментор Светлана Ерцег;
  • Милан Стевановић IV1, финалиста у II категорији (игра/апликативни програм ), ментор Владо Звијер и
  • Вељко Лукић, III3, финалиста у II категорији (игра/апликативни програм ), ментор Светлана Ерцег.

Рачунарски факултет од 2009. године организује такмичење под називом RAF Challenge. Реч је о информатичком такмичењу са задатим темама на коме право учешћа имају сви ученици средњих школа из Србије. Средњошколци имају задатак да на понуђену или слободну тему направе програм, презентацију, анимацију, игрицу или видео. Циљ је да се ученици на што бољи начин мотивишу да анализирају и презентују информације коришћењем разних рачунарских алата.

Од почетка самог такмичења факултет је добио и подршку Друштва математичара Србије и успешних IT компанија у Србији. На финале надметања позивају се средњошколци који уђу у ужи избор, а најбољи се награђују вредним наградама. Поред ученика, награде добијају и професори и средње школе са највећим бројем пријављених такмичара.

img_3681.jpg
Наши представници на такмичењу

Ученик Вељко Лукић освојио је треће место апликацијом Човеково тело.

CM1

Чудесна машина – човеково тело је образовни софтвер намењен ученицима основне школе. Покрива теме: унутрашњи органи и мишићни систем. Садржи и мини квиз за проверу стеченог знања.

Светлана Ерцег

Advertisements