Ученица наше школе, Паулина Частаван (IV1), освојила је две награде на престижном информатичком такмичењу Јанош Нојман, које је одржано 3. марта у Гимназији за талентоване ученике “Бољаи“ у Сенти.

Такмичење је међународног карактера и намењено је ученицима основних и средњих школа који желе да покажу свој таленат и креативност у области програмирања.

IMG_3601
Проглашење победника

Ученици су се такмичили у 9 дисциплина: рачунарска графика, рачунарска анимација, рачунарска музика, корисничке апликације, пројектовање помоћу рачунара, рачунарске игрице, Web, аутоматизовани дигитални уређаји (хардвер) и софтвер за њихово управљање и образовни софтвер. Учествовало је 25 школа са територије Војводине, 13 средњих и 12 основних школа.

Паулина се такмичила у категорији компјутерска анимација и освојила прво место за анимацију “Broken reflection”. Њен ментор била је Светлана Ерцег.

Паулина је освојила и специјалну награду, за најбољу IT женску такмичарку. Ова награда је први пут додељена, јер је Паулина освојила жири својим знањем, талентом, идејама и једноставношћу.

Очекујемо да ће Паулина, као победница војвођанског финала, бити позвана на међународно финале овог такмичења, које ће бити одржано 22. и 23. марта у Сексарду у Мађарској.

Светлана Ерцег