Добре мисли, добре речи, добра дела. Вечна срећа ономе ко је праведан.

Моје име је Билбо Багинс, онај који иде стопама Заратустре, као и сви од наше вере. Ходам у свом белом мантилу и гледам у ватру која се никад не гаси, ватру која представља просвећење. Размишљам, поново, и учвршћујем своје веровање свести у овом свету, јер, што смо више свесни овог нашег света, боље одлуке ћемо доносити, као да ходамо са бакљом која сија у нашој руци.

Као заратустријанац, кроз главу ми такође редовно пролазе мисли о принципу добра и зла, на које је овај свет и подељен. Наш фокус је победа над тим злом у овоме свету. Баш оно што та ватра, која је горела, која гори, и која ће увек горети представља, то просвећење, је оно што раздваја наш пут од пута зла. Морамо, морамо да победимо то зло. Победа над злом је могућа једино катаклизмичном борбом против истог. Бог и Ђаво ће водити такву борбу, знам да хоће, то је оно у шта верујемо, и шта је истина.
Као један од последњих пратилаца великог Заратустре који су задржали стил мишљења који се променио како се и сама вера мењала, о чему сада нећу говорити, не могу да не помислим како је борба између добра и зла данас остала само у нашим главама. Још увек често размишљам о томе. О томе да ли је то добар знак? Шта би велики Заратустра учинио?

Бог је у нама, Бог су наше мисли, наше речи, наша дела. Зло је у нама, сваки дан морамо да се боримо против зла које је у нама.

Добре мисли. Морамо добро да размислимо пре него што урадимо нешто, да би то нешто било добро урађено. То је једини начин да себе не уведемо у невоље. Ипак, важно је напоменути да је сваки проблем на овом свету начињен од стране човека, стога би сваки проблем човек и требао да реши. Заратустријанац неће кривити ванземаљске силе за проблеме на овом свету, то није оно у шта ми верујемо.

Ја нисам био овде када је ватра горела, нити ћу бити овде када ватра буде горела, ја сам овде сада, док ватра гори. Стога, оно што је било, и оно што ће бити, није моја брига, оно што је сада је битно.
Прочишћавање овог света није посао краљева, пророка, магова, то је наш посао, посао сваког од нас, ко год да смо.

Вељко Лукић, III-3