Освајањем другог места на регионалном такмичењу Пословни изазов, одржаног у Новом Саду у организцији Достигнућа младих, ученик I1 разреда наше школе, Синиша Јуришин, пласирао са на републички ниво овог занимљивог такмичења о предузетничким вештинама.
Национално финале одржано је 19. и 20. фебруара у Београду.  На такмичењу је учествовало 60 ученика из 44 школе широм Србије.

Организација Достигнућа младих у Србији спроводи образовне програме из области предузетништва и финансијске писмености, по лиценци Junior Achievement Worldwide. Програми се одвијају преко целе године и бесплатни су за све ученике основних и средњих школа у Србији. ДМуС кроз своје програме приближава стварни свет бизниса младим људима и развија њихове потенцијале.

Пред ученике, подељене у четворочлане тимове постављен је пословни изазов – задатак на који је требало да дају оригиналан и креативан одговор. Сваки тим добио је ментора из реалног бизнис света, који им је помагао својим саветима и искуством.

Тема овогодишњег пословног изазова били су стари занати. Тимови су осмишљавали производ или услугу која ће на модеран и иновативан начин допринети промоцији старих заната и тако их спасити од изумирања. Писали су бизнис план и креирали презентацију,  да би другог дана такмичења свој производ представили жирију састављеном од успешних предузетника.

Презентовање пословне идеје пред стручним жиријем

Победнички тимови пласирали су се на западнобалкански Пословни изазов који ће се одржажати у Сарајеву.

Синишин тим није имао срећу да се пласира даље, али је и само учешће на овом такмичењу велики успех и важно искуство у даљој имплементацији предузетничких вештина у нашој школи.

Каква је била атмосфера на такмичењу, погледајте у галерији испод.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.