У среду, 22. новембра у организацији Достигнућа младих, на Рибарском острву у Новом Саду, одржано је регионално такмичење ученика средњих школа у предузетничким вештинама, под називом Пословни изазов.

Циљ овог такмичења је да се ученици упознају са савременим начином пословања, као и да се мотивишу да размишљају проактивно и да своје идеје спроведу у дело. Тимови ученика (5 чланова из различитих школа) су уз помоћ пословних волонтера, осмишљавали решење проблема који је постављен пред њих и презентовали га жирију који су сачињавали успешни предузетници.

Овогодишњи изазов био је из области прехрамбене индустрије. Ученички тимови су добили задатак да осмисле нови концепт ресторана брзе хране, понуду и трикове којим ће привући муштерије.

На такмичењу је учествовало 120 ученика (24 тима) из преко 20 војвођанских школа. Нашу школу су на такмичењу представљали ученици: Михаило Матковић (IV1), Синиша Јуришин, Немања Полић и Милош Родић из одељења I1.

Представници наше школе на такмичењу

Синишин тим је одушевио жири начином на који је презентовао и бранио своју пословну идеју која је између осталог садржала и доставу хране дроном, и освојио је друго место. То значи да ће Синиша представљати нашу школу на националном такмичењу које ће се одржати почетком другог полугодишта у Београду и добити шансу да буде део тима који ће се окушати на западнобалканском Пословном изазову.

Другопласирани тим са својом менторком

Каква је била атмосфера на такмичењу, погледајте у галерији испод.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.