У суботу, 28.октобра, преко четрдесет ученика Техничке школе ,,9. мај”  са професорима српског језика и књижевности, посетило је ову велику изложбу књига.

IMG-4c0374b9a92ae48c398bd0c4cc4cf5da-V

Пред сајамске капије стигли смо који минут пре отварања, тако да смо искористили прилику, пре гужве, да обиђемо штандове наших најпознатијих издавача, попричамо са писцима, препознамо глумце, новинаре, водитеље, политичаре… За обилазак сајамских садржаја имали смо четири сата. Посетиоци су само пристизали, тако да је већ око подне број присутних био заиста велики.

Поподне смо провели у центру града. Време нас је послужило, није било ни хладно ни претопло, тако да смо могли да уживамо у чарима Кнез Михаилове улице и Калемегдана. Било је пуно сунца, тако да су и фотографије за друштвене мреже успеле.

Панорама – аутор: А. Вукојевић

Овај дан смо искористили и за дружење уживо, шетњу, колаче и шале. Телефони нису били у центру пажње. Највећи утисак свима био нам је то што је један ученик потрошио повелику своту на књиге. Иначе, он заиста воли да чита. Професорице су биле одушевљене насловима у препуном ранцу и кесама, а ученици су запрепашћено гледали и наглас се питали, претпостављате шта…

Мирјана Кљакић

Како изгледа Београд виђен очима наших ученика можете погледати у галерији испод. Аутор фотографија је Адриан Вукојевић (I-1).

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Advertisements