На недавно одржаном Сајму школских тимова за каријерно вођење и саветовање који трећу годину заредом организује Београдска отворена школа (БОШ),  међу 16 школских тимова одабраних да представе своја постигнућа, нашао се и тим из наше школе. Циљ овог сајма, који је имао такмичарски карактер, је подстицање примера добре праксе спровођења активности каријерног вођења и саветовања средњошколаца, као и квалитетно повезивање школе са привредом.

Школски тимови су у свом саставу имали наставнике и ученике. Наши прваци, Борислав Павин и Марко Кнежевић, изложили су свој рад као „предузетници“. Суштина сајма су биле активности које школа укључује када ради своју промоцију и начин на који гради каријеру својих ученика. Ове активности повезују све наставнике, посебно у сваком предмету, кроз радионице, саветовање итд.

Највећи утисак на такмичењу  оставиле су школе које се баве саветовањем матураната које иде у правцу  запошљивости.  Наша школа је била запажена по раду предузетничке секције и уопште по важности која се у школским активностима даје овој теми.

Учешће на овом такмичењу било је од великог значаја за нас, јер нам је дало смернице у даљем раду и прилику да заузмемо своје место на мапи ђачког предузетништва Србије.

Брошуру о излагачима за ову школску годину можете погледати ОВДЕ (на 13. стр. представљене су активности наше школе).

Виолета Дамјановић