1. Помажите другарима из разреда око школе.

Уколико сте добар ђак и имате пуно слободног времена (ово тешко иде једно са другим, али ако имате радне навике, све је могуће) можете држати приватне часове за своје другаре за надокнаду.

  1. Покрените свој Јутјуб канал.

Ово је данас веома популарна метода зарађивања, али под условом да нудите квалитетан садржај и да успете да забавите своју публику. Са релативно скромним Јутјуб бројкама можете почети да зарађујете, a у најбољем случају  и живите од тога.

3. Продаја старих ствари

Окраћала одећа, старе играчке, старе књиге за школу и све ствари које више не користите а употребљиве су – уместо што вам купе прашину, могу се уновчити. Добро вама, добро купцима – ви се решите баласта, а ваш купац добија оно што му треба по ниској цени.

4. Блогинг

Слично као и Јутјуб, ово је интернет посао који тражи доста труда да би постао прави, свакодневни посао од којег се може пристојно живети. Ако имате о чему да пишете – а да то буде корисно и занимљиво другима, не само вама, саветујем вас да се упустите у те воде. Наравно, подразумева се да волите да пишете и да то радите добро.

5. Дизајнерски послови

Било то прављење флајера за журке, прављење слика у фотошопу, едитовање видео клипова или коришћење осталих мултимедијалних алата, уколико уложите доста времена и труда у овај посао, може вам се исплатити.

Размислите о својим вештинама и почните да зарађујете.