Од 14. до 17. априла 2017. године десет ученика наше школе било је у овој другој најмањој држави Европске уније, која са Белгијом и Холандијом чини земље Бенелукса.

Ових десет ученика су већински део екипе Рукометног клуба ,,Лавови“ из Бачке Паланке. Предводи их Драган Суџум, који је завршио Техничку школу „9. мај“ својевремено, некадашњи репрезентативац и човек фантастичне спортске биографије.

У Луксембургу, учествовали су на међународном турниру и у конкуренцији од десет држава освојили треће место.  Осим сјајне прилике да посете ову земљу, ученици су се дружили са младима из: Аустрије, Румуније, Естоније, Швајцарске, Немачке и наравно, са домаћинима. Била је то и добра вежба знања страних језика. Пошто су били празници и нерадни дани, није било много обилазака, али млади рукометаши су имали прилику да упознају Николу Малешевића, који им је испричао ток своје играчке и тренерске каријере у којој је значајна тачка  Бачка Паланка. Никола је данас успешан селектор женске рукометне екипе у Луксембургу, а некад је своје играчко умеће брусио у бачкопаланачком „Синтелону“, одакле је кренуо у свет.

Наши млади лавови су: Вукашин Петковић, Никола Богдановић  III1, Марко Урошев II1, Данило Радовић, Никола Ћировић, Никола Медић II2, Алекса Ненадић II3, Милош Грубор II4, Војислав Црњански I4 и Урош Продановић I5.

Ови сјајни момци наравно представљају и своју школу на свим рукометним такмичењима. О тим успесима ћемо тек писати…