Прошле недеље група матураната наше школе посетила је Универзитет Едуконс у Сремској Каменици. До сада нам се представило више факултета чији су промотери долазили у нашу школу, али је ово за нас била јединствена прилика да изблиза видимо како изгледа школовање на једној високошколској установи.

У факултетским клупама

Овај факултет је основан 2008. године и како кажу за себе, реч је о високошколској установи која прати и усваја научне и образоване трендове.

Неки од смерова основних студија на овом факултету су: Пословна економија, Заштита животне средине, Примењена безбедност, Дигитална продукција, Класично сликарство, Еколошка пољопривреда, Информационе технологије и Разредна настава.

Наравно, као и на свим факултетима, у последњих пар година највећа је потражња за упис на смер Информационе технологије.

Имали смо прилику да посетиомо нека предавања и  присуствујемо занимљивим експериментима.

20170324_111217
Предавање – Еколошки отисак
20170324_110853
Експеримент

Запослени на овом факултету, потрудили су се да наши први утисци о свету студирања буду позитивни.

Нова вест!

На регионалном такмичењу средњошколаца, под називом KNOBUR у које је 28. априла огранизовао факултет Едуконс, двоје наших матураната, Ђорђе Јуришић и Милана Петровић, освојили су стипендије и тако већ у априлу стекли статус бруцоша. Више о томе прочитајте овде.